Uverejnené

VIANOCE SÚ O LÁSKE

O láske, ktorá prišla v maličkom dieťatku urobiť človeka lepším. Lebo láska si vyberá to dobré.

Vie byť zhovievavá, ak niečo nejde celkom podľa plánu. Teší sa, keď sa druhým darí tak, ako by sme chceli, aby sa darilo nám. Láska chápe, že je tu pre všetkých. Teší sa s pravdou. Na druhých vždy vidí len to najlepšie. Robí si veľké nádeje, lebo už poznala časť veľkého zasľúbenia.
Láska je ako dieťa. Žiarivá, jemná, plná svetla v očiach, vystiera svoje ruky, smeje sa zvonivým smiechom tak, že každého, kto ju počuje, pozdvihne do výšin.
Láska nikdy neprestane…
Tiež sme kedysi dávno boli deťmi. Spontánnymi, živými a smelými. Teraz sme ako hmlisté dni, no mohli by sme byť tými slnečnými… Slová dokážu zraniť. Láska však uzdravuje. Aj keby sme boli majstrami slova a písali múdrosti, no pred malou chvíľou by sme zranili svojich najbližších, bolo by to úbohé. Aj keby sme spievali árie a čarovali so štetcom, dokázali opraviť každý krám a nepotrebné veci vytriedili na charitu, bez lásky v srdci by to nikoho nepotešilo…Vianoce ponúkajú ideálnu príležitosť znovu sa stať deťmi. Je to dovolené. Môžeme šantiť, smiať sa, spievať a tancovať. Zabudnúť na to, že sa to dospelým nepatrí. Môžeme si vybrať z ponuky sveta: stráviť tento sviatočný čas vyčerpaní a unavení a možno aj zatrpknutí v za každú cenu uprataných, no smutných domovoch naplnených pretvárkou a silenými úsmevmi, alebo ho prežiť naplno so svojimi drahými v pokoji, možno nie so všetkými vymoženosťami sveta, drahými darmi či bohatstvom a blahobytom prekypujúcim stolom, ale zato v úprimnej láske a porozumení. A predovšetkým s Tým, ktorý tomu všetkému dal a dáva zmysel.
(Z. Rothová)

 

Verzia pre tlač