Uverejnené

BOH MÁ PRE KAŽDÉHO Z NÁS DOBRÝ PLÁN

Počíta so všetkými talentami, darmi a schopnosťami, ktorými nás obdaroval. Ak si pohltený tým, čo nie si, pozri sa do zrkadla a uvedom si, že Boh vidí to, čo si. Vidí tvoj potenciál a svoju slávu v tebe.

Neporovnáva ťa s človekom vedľa teba, aby zistil, či sú tvoje schopnosti tabuľkovo porovnateľné. Zajíma ho však to, ako ty používaš potenciál, ktorý do teba vložil. Odrazí každú výhovorku, ktorú mu nadhodíš, aby si mohol ignorovať alebo odmietať jeho dary.

V Biblii vidíme, že Boh povoláva a používa rôznych ľudí s rôznymi problémami. Niekedy povolal takých, čo sami boli na dne, pretože sa nechali pohltiť svojím zlým konaním. Inokedy – a dosť často – povoláva ľudí, ktorí stáli nízko na spoločenskom rebríčku alebo dokonca boli vylúčení zo spoločnosti. Mnohí z nich sa mohli celkom dobre vyhovoriť, prečo by nemohli slúžiť Bohu, keď ich povolal. Raz som kdesi natrafil na nasledujúci zoznam:

Abrahám bol veľmi starý,
Jakub bol klamár,
Timotej mal žalúdočné vredy,
Peter bol zbabelý,
Mojžiš koktal a bol vrah,
Marek bol nespoľahlivý,
Hozeáš mal za ženu prostitútku,
Noemi a Rút boli vdovy,
Jonáš bol neposlušný,
Miriam bola klebetnica,
Tomáš pochyboval,
Eliáš trpel depresiami,
Ján Krstiteľ sa čudne obliekal,
Pavol prenasledoval cirkev,
Marta bola príliš úzkostlivá,
Zacheus bol príliš malý,
Mária bola iba tínedžerka,
Lazar bol mŕtvy…

Aká je tá tvoja výhovorka? Boh však na tebe niečo vidí, niečo, čo možno nevidíš ani ty sám. Volá ťa, aby si sa na neho spoliehal a uvedomoval si, že ti ponúka svoju ruku. Volá ťa, aby si v spolupráci s ním mohol prinášať dobré a trvalé plody. Volá ťa k naplnenému a zmysluplnému životu.

Neboj sa byť s Ním neustále v kontakte, neboj sa Ním nechať viesť, neboj sa Mu odovzdávať a dôverovať, neboj sa Mu vyjsť v ústrety, NEBOJ SA!

(M. Hart)

Verzia pre tlač