Uverejnené

MODLITBY DO NOVÉHO ROKA

O mnohom, čo nás v tomto roku čaká, vieme, no o mnohých veciach nevieme, ani netušíme. O to viac sa primknime k Bohu, zahĺbme sa do Jeho slova a stíšme sa v modlitbách – potom nás nič neprekvapí.

● Predovšetkým teda napomínam, aby sa konali prosby, modlitby, príhovory a ďakovania za všetkých ľudí, za kráľov a za všetkých vysoko postavených, aby sme tichým a pokojným životom žili v úplnej pobožnosti a statočnosti. Toto je dobré a príjemné pred naším Spasiteľom Bohom, ktorý chce, aby všetci ľudia boli spasení a poznali pravdu. (1. Timoteovi 2,1-4)

● Hľadajte blahobyt krajiny, kam som vás dal odviesť, a modlite sa za ňu k Hospodinovi, lebo v jej blahobyte bude aj váš blahobyt. Keď budete volať ku mne, keď prídete a budete sa modliť ku mne, vypočujem vás. Budete ma hľadať, a nájdete ma; keď ma budete hľadať celým srdcom, dám sa vám nájsť – znie výrok Hospodinov – zmením váš údel… (Jeremiáš 29,7 a 12-14)

● A zase vám hovorím: Ak sa dvaja z vás dohodnú na niečom na zemi, že budú prosiť o to, dostane sa im toho od môjho Otca, ktorý je v nebesiach. (Matúš 18,19)

● A dostanete všetko, o čokoľvek budete prosiť v modlitbe s vierou. (Matúš 21,22)

Verzia pre tlač