Uverejnené

JEDNODUCHÁ MODLITBA PRE KAŽDÉHO

Pojem modlitba môže byť pre mnohých nezrozumiteľný, alebo dokonca aj odpudzujúci či veľmi zložitý. Prečo sa vlastne máme modliť? Ako sa máme modliť? A čo sa máme modliť? Nepatrí modlitba len nejakým „vyvoleným“? Nenechajme sa odradiť takýmito pochybnosťami! Modlitba je úplne pre každého! Je to úžasná ponuka pre náš život!

A to hneď zrána, keď sme sa zobudili zo spánku, ktorý nás oddeľuje od včerajška. Prebudenie nám totiž ponúka novú skutočnosť – nový deň, ktorý tu nikdy predtým nebol. Je to neznámy čas a priestor rozprestierajúci sa pred nami ako zasnežené pole, po ktorom zatiaľ ešte nikto neprešiel. Poprosme Pána Boha, aby nám tento deň požehnal a aj nás v ňom:
Pane Bože, zverujem tento nový deň do Tvojich rúk, požehnaj ho aj mňa v ňom.
Potom svoju žiadosť vezmime vážne. Privlastnime si Bozie požehnanie – uvedomujme si, že bude s nami vždy a v každej našej činnosti. Stratíme ho len vtedy, keď sa sami odvrátime od Boha. Avšak aj vtedy bude Boh stáť pri nás, pripravený prísť nám na pomoc, pripravený dať nám znova milosť, ktorú sme odvrhli. Lebo každá konkrétna situácia, v ktorej sa nachádzame, môže byť premieňaná, pretože je v nej prostredníctvom našej viery prítomný Boh. Nech sme kdekoľvek – doma s rodinou, s priateľmi, v práci alebo na ulici, vo vlaku… nech sme v akejkoľvek situácii, môžeme sa vždy pozbierať a jednoducho povedať:
Pane, verím v Teba, príď znova a prebývaj medzi nami.
Takto sa môžeme prihovárať Bohu, ktorý nám prisľúbil svoju prítomnosť, kedykoľvek o ňu požiadame. Niekedy totiž nemáme slová, inokedy nevieme, ako konať múdro, no vždy môžeme Boha požiadať, aby přišiel, bol s nami a pomohol nám. A potom uvidíme, ako sa atmosféra zmení, ako príde pokoj a požehnanie.

Verzia pre tlač