Uverejnené

ČO PRE TEBA ZNAMENÁ JEŽIŠ?

Ježiš sa ich spýtal: A vy za koho ma pokladáte? (Matúš 16,13-20)

Iste si vieme dobre predstaviť, ako ľudia, ktorí sa pohybovali okolo Pána Ježiša, pretriasali jeho slová aj skutky. Ako sa hovorilo o tom, ako tomu či onomu pomohol, ako uzemnil farizeja, keď ho chcel nachytať svojimi otázkami a pod. Možno sa niektorí čudovali, akých si to vybral spoločníkov. Možno ich zarážali iné veci, možno…
Raz to však muselo prísť: každý, kto bral Ježiša vážne, sa musel vyrovnat s jeho otázkou: „Za koho ma pokladáš ty? Kým som pre teba?“ Pred touto otázkou nemožno utiect ani dnes, nedá sa jej vyhnúť. A ja sa pýtam dnes teba: Čo pre teba znamená Ježiš? Kým je? Je tvojím osobným Mesiášom, Záchrancom, Premožiteľom zla? Je pre teba TÝM, kto ti ponúka svoje srdce a uisťuje ťa o svojej láske, dáva zmysel tvojim krokom?
Tým všetkým a ešte oveľa viac môže byť Pán Ježiš pre každého človeka. Pre každého z nás, aj pre teba. Záleží to len na tebe. Čím pevnejšie tomuto veríš, tým pevnejší môžeš byť v každodennom boji so zmätkom, neistotou a zlom. Len životné zápasy preveria, či o viere len hovoríš, anebo či skutočne veríš – či je Ježiš naozaj tvojím Záchrancom. Lebo len pevný vzťah s Ježišom môže byť trvalou oporou v našom živote, v našich skúškach, zápasoch i utrpení, ale aj v radosti a šťastí.
Pýtam sa ťa teda ešte raz: Čo znamená Ježiš pre teba? Kým je?

Verzia pre tlač