Uverejnené

ZMYSLUPLNÝ ADVENT

Bože, očakávam na tvoje spasenie… (Žalm 119,166)

Prídi, Pane Ježišu, poteš nás svojou blízkosťou a daj svetlo našim očiam. Daj zažiariť svojmu svetlu v našich srdciach a veď nás temnotami života do svojej blízkosti plnej jasu. (Sv. Bernarda  z Clairvaux)

Blížia sa Vianoce a s nimi aj krásny čas adventu. Vtedy dosť často zaznievajú silné výzvy na pokánie a obrátenie. Pokánie však podľa Božieho slova neznamená len obrátiť sa k sebe, k svojim slabostiam, chybám a hriechom a postaviť sa im. Pokánie v prvom rade znamená obrátiť sa k Bohu. Zdroj života totiž nie je v nás samých. Zdroj naplneného života je v Bohu! A tento zdroj sa nám v Ježišovi Kristovi priblížil na dosah. Teraz si to môžeme opäť silno uvedomiť a prežiť advent naplno. Tu je niekoľko návrhov na požehnaný advent:
● Ver, že Boh môže a chce vstúpiť do každej oblasti tvojho života. Pozvi Ho do všetkého, čo si a čo prežívaš. Len v spojení s ním dokážeš premeniť svoje srdce a realitu, v ktorej sa nachádzaš!
● Nájdi si čas na komunikáciu s Bohom v modlitbe a v stíšení.
● Načúvaj Božiemu slovu prostredníctvom Biblie.
● Zmier sa s Bohom, s druhými aj sám so sebou.
● Vnímaj pozornejšie chvíle, kedy môžeš svoju vieru prejavovať láskou.

Pane, nauč nás pozorne načúvať Tvojmu slovu, vďačne prijímať Tvoju štedrosť a radosť, nauč nás prežívať Tvoju blízkosť, aby sme nežili len prázdne dni všedného života. Amen

Verzia pre tlač