Uverejnené

BOH STOJÍ NA NAŠEJ STRANE!

Boh miluje každého z nás jedinečným a osobitným spôsobom v konkrétnom živote každý deň: v rodine, medzi priateľmi, počas štúdia, pri práci, pri odpočinku aj zábave. Miluje nás a napĺňa dni našej existencie sviežosťou.

Miluje nás aj vtedy, keď na nás dopustí bolesť, skúšku či trápenie. Aj v tých najťažších chvíľach môžeme totiž počuť jeho upokojujúci hlas. Kristus nás miluje, neustále nás miluje! Miluje nás, aj keď žijeme nehodným životom, keď nenapĺňame jeho očakávania. Nikdy pred nami nezatvára náruč svojho milosrdenstva. Stojí vždy na našej strane! Volá nás a pozýva k sebe. Chce nám pomôcť vymaniť sa z temnoty, problémov a trápení a darovať nám pokoj, radosť a plnohodnotný život.

Som všetko, čo nemáš, a všetko, čo hľadáš…

Len Ježiš z Nazaretu, Syn Boží, narodený pred dvetisíc rokmi v judskom Betleheme, dokáže uspokojiť aj tie najhlbšie očakávania ľudského srdca. V skutočnosti je Ježiš ten, koho hľadáš, keď snívaš o šťastí; Ježiš je ten, kto ťa čaká, keď si sklamaný a v ničom nenachádzaš uspokojenie; On je tá pravá krása, ktorá ťa tak priťahuje. On vidí v tvojom srdci tie najrýdzejšie rozhodnutia, ktoré by iní chceli udusiť. Len Ježiš v tebe vzbudzuje túžbu zmeniť svoj život na niečo veľké a zmysluplné. On ti dáva silu a pevné rozhodnutie odmietať priemernosť, ktorá pohlcuje, On ti dáva odvahu a vytrvalosť pracovať na zlepšení a budovaní nielen seba, ale aj spoločnosti, aby sa tak stala ľudskejšia.

Verzia pre tlač