Uverejnené

NEOBMEDZUJME BOŽIU PRAVDU

Dnes nás takmer na každom kroku oslovujú ľudia, ktorí sa tvária ako praví kresťania a chcú, aby sme verili tomu alebo tomu. Avšak naozaj duchovný človek za vami nikdy s takou požiadavkou nepríde. On bude len žiadať, aby ste svoj život uviedli do súladu s Ježišovými meradlami. Nežiada, aby ste verili Biblii, ale Tomu, koho Biblia zjavuje.

A tak podobne aj my máme druhých kresťanov utvrdzovať v slobode svedomia, ale nie sme povolaní, aby sme im prinášali takú slobodu, ktorá ich bude utvrdzovať v ich myšlienkach a názoroch. Ak žijeme v Kristovej slobode, budeme do nej uvádzať aj druhých – do slobody, ktorá pochádza z poznania absolútnej vlády a autority Ježiša Krista. Existuje iba jediná pravá sloboda – Ježišova sloboda pôsobiaca v našom svedomí, aby sme mohli robiť to, čo je správne.
Svoj život vždy merajme len Ježišovými meradlami. Poddajme sa len jeho jarmu, žiadnemu inému nie. Neustále dbajme, aby sme na druhých nekládli jarmo, ktoré nie je od Boha. Prosme, aby nás Boh vyslobodil z predstavy, že ľudia, ktorí s nami nesúhlasia, sa mýlia. To nikdy nie je Boží pohľad.
Nebuďme voči druhým netrpezliví. Pamätajme, ako konal Boh s nami – trpezlivo a jemne. Božiu pravdu nikdy nerozmrvme, nerozdrobujme. Nesnažme sa ju ani obmedzovať, a nikdy sa za ňu neospravedlňujme. Ježiš nepovedal: „Hľadajte ľudí, ktorí budú súhlasiť s vašimi myšlienkami a názormi“, ale „choďte… a získavajte mi učeníkov…“

(Oswald Chambers)

Verzia pre tlač