Uverejnené

ČO SA MOŽNO NAUČIŤ OD MOTÝĽA…

Možno ste si niekedy všimli, ako na kvetoch ovocného stromu odpočíva krásny motýľ, ako pomaly a elegantne máva krídlami.

Tento vznešený tvor však najprv bol odpudzujúcou húsenicou obhrýzajúcou šťavnaté listy. Tá sa neskôr zakuklí a až potom sa premení na nádherné stvorenie. Húsenica musí „umrieť“, aby sa narodil motýľ. Ukazuje nám to na obraz hriešnej ľudskej bytosti, ktorá potrebuje premenu prostredníctvom duchovného narodenia.
Najväčším problémom moderného človeka, či už si to prizná alebo nie, je hriech. V Biblii sa píše: Veď náš boj nie je proti krvi a telu… ale proti zlým duchom… (Efezským 6,12). Stojí proti nám obrovská moc – hriech, démon alkohol, drogy, návyky… Každý z nás je zraniteľný na inom mieste. Okrem toho existujú ďalšie veci, ktoré sú v nás hlboko zakorenené a my si s nimi nevieme rady, trápime sa. Dá sa s tým niečo robiť? Áno! Preto Pán Ježiš zomrel a vstal z mŕtvych! Motýľ, vyslobodený zo svojho hrobu v kukle, ilustruje zmenu, ktorá nastane, keď Pán Ježiš vstúpi do nášho života. Keď nabudúce uvidíš motýľa, uvedom si, že ťa Kristus zmenil, keď si svoju dôveru vložil do Neho. Môžeš sa tešiť na deň svojho vzkriesenia, vtedy bude tvoja premena úplná a dokonalá. Než sa tak stane, ostávame vo všetkej svojej nedokonalosti tu na zemi. A s tým ostáva aj naše veľké poslanie – byť svedkom o Kristovej premieňajúcej moci. Pán Boh vypočúva naše modlitby a má predsa moc zmeniť našu situáciu. Sme pripravení o tom svedčiť ľuďom okolo nás? A ešte niečo. Proti nám stojí silná nepriateľská opozícia, preto ak bude náš modlitebný život chudobný, vyjde celé naše snaženie naprázdno. Kto z nás je ochotný vziať na seba ešte ďalší modlitebný záväzok? Denne sa pravidelne modliť za misiu BTM?
Prosíme vás o modlitby za:
– nové možnosti šírenia evanjelia v naše krajine,
– to, aby Boh prostredníctvom letákov oslovil hľadajúcich,
– nových spolupracovníkov – misionárov v teréne,
– riadnych pracovníkov a dobrovoľníkov,
– kvalitné a Bohom inšpirované misijné texty,
– dostatok financií potrebných na rast misijnej práce.
(Pavel Smilek)

Verzia pre tlač