Uverejnené

POZRI NA KRÍŽ!

Ak trpíš, máš nejaký problém, nič sa ti nedarí, alebo ťa opustila láska, zradil priateľ, si chorý, postihnutý alebo osamelý… tak poď so mnou pod kríž.

Ak sa ti, naopak, všetko darí, máš lásku aj prácu, si so sebou spokojný, tvoja budúcnosť sa rozjasňuje, život ti pripadá ako rozprávka… prosím ťa, poď so mnou pod kríž.
Nie som hlúpy, dobre viem, že utrpenie ma môže postihnúť kedykoľvek a kdekoľvek. A viem, že potom ním musím prejsť. Mojou neprekonateľnou silou však je, že viac ako v čokoľvek iného verím, že On trpel oveľa viac, ako si vôbec dokážeme predstaviť – pre mňa aj pre teba. A to ma drží. To ma vždy znova postaví na nohy. To mi dodáva životnú silu. Neexistuje nič, čo by mi na ceste životom vzalo odvahu. Kresťan musí v utrpení a skúškach nájsť dôvody pre to, aby šiel ešte vyššie, ešte ďalej a ešte hlbšie. S Kristom. Kríž je symbolom každého kresťana. Pre tých, ktorí vidia iba umučeného chlapa, ktorého život sa skončil v hrozných mukách, to môže pripadať odporné. Pre nás je to vznešený kríž dávajúci nám každý deň silu na to, aby sme prekonávali samých seba, aby sme kráčali vpred s vidinou svetla vzkriesenia, ktoré nás dvadsaťštyri hodín denne vyzýva dávať všetko, aby sa už tu na zemi budoval raj lásky.

Naše utrpenie nie je zbytočné, keď ho znášame s Tým, ktorý nám povedal, že je láska a že je vždy s nami – keď trpíme, keď sme zúfalí a keď už ďalej nevládzeme. A práve vtedy je s nami úplne najviac.

(G. Gilbert)

Verzia pre tlač