Uverejnené

JA SOM CHLIEB ŽIVOTA

Zdravá výživa, pravé bio výrobky či energetické nápoje – reklamy s takýmto obsahom nás dnes bombardujú zo všetkých strán. K tejto pestrej ponuke by som rád pridal ešte jednu tichú a nenápadnú ponuku na inú „pravú výživu“.

Nenájdete ju však na pultoch hypermarketov. Nenájdete ju ani za zníženú cenu. Reklamu na ňu by ste márne hľadali na stránkach časopisov či iných médií. A pritom… keby o nej ľudia vedeli, keby tušili niečo o jej úžasných účinkoch, asi by rýchlo vytvorili dlhé rady… Lebo tento „výrobok“ nie je za zníženú cenu, je CELKOM ZADARMO! A neprináša len chvíľkové posilnenie a povzbudenie, ale dokonca trvalý elán. Nepredlžuje náš život, ale dáva nám „ŽIVOT V NOVÝCH DIMENZIÁCH“. A to všetko zadarmo! Stačí len prísť s otvorenými rukami, alebo skôr vnútrom…
Čo je to za zvláštny „výrobok“, ktorý má také úžasné revitalizačné schopnosti? V prvom rade to nie je výrobok, preto nie je na pultoch veľkoobchodov. Nie je to totiž niečo, ale NIEKTO: Je to Syn, Boží Syn, ktorého Boh-Otec ponúka človeku ako dar. A dar je vždy zadarmo. Preto sa nedá kúpiť. Nie je možné si ho kúpiť či zaslúžiť svojimi skutkami. Dá sa len prijať. A toto prijatie vlastne znamená uveriť.
Ježiš Kristus neposilňuje našu svalovú hmotu, ale náš vzťah k Otcovi. Dáva nám síce energiu, ale inú – dáva nám silu aj túžbu „dávať sa Bohu a druhým“. Podobne ako sa Syn vydal na kríži nám všetkým. A v tomto dávaní sa Otcovi je tajomstvo nášho života.
Pripomínajme si to každý deň a prichádzajme vždy s dôverou k Ježišovi, čerpajme od neho povzbudenie, silu a lásku, pretože z vlastných síl sa dávať nedokážeme. Lebo ON JE CHLEBOM NÁŠHO ŽIVOTA. (podľa www.vira.cz)

Ježiš povedal: Ja som chlieb života. (Ján 6,35)

Verzia pre tlač