Uverejnené

TAJOMSTVO LISTU


Ani sme sa nenazdali a sú pred nami opäť Vianoce. Ten čas skutočne letí! Všetko sa strašne zrýchľuje, celý spôsob nášho života. Vďaka modernej technike stručne a rýchlo vybavujeme všetky veci, no akosi sa z našich životov vytrácajú osobné kontakty.


Na vzájomnú komunikáciu používame mobil, internet, Facebook… a pritom sa jeden druhému stále viac vzďaľujeme. Nevidíme sa, nepočujeme, všetko je len neosobné. Najhoršie na tom je, že už nejde iba o úradné dorozumievanie. SMS, maily a pod. si posielame aj ako osobné priania v rodine či medzi blízkymi priateľmi.
Pokúsme sa cez tieto Vianoce niečo zmeniť. Obetujme trochu času a napíšme vlastnou rukou pozdravy a listy všetkým, ktorých máme radi a myslíme na nich nielen na Vianoce. Osobný list má zvláštne čaro a adresáta mimoriadne poteší. Je to niečo celkom iné ako keď iba mailom rozošleme priania na stovky rôznych adries! Tajomstvo listu tkvie v tom, že do neho vložíme svoj čas, myšlienky a kúsok svojho srdca pre toho, komu píšeme.
Dokiaľ ešte dokážeme písať rukou, píšme listy. Veď taký osobný list môže byť pre niekoho tým najkrajším vianočným darčekom.

(Eva Tesaříková, Brno)

Verzia pre tlač