Uverejnené

NEMÁME MÁLO ČASU, MÁME LEN MÁLO LÁSKY…


Vonku chodia ľudia – chodia sem a tam, náhlivo,rýchlo…
Všetko sa ponáhľa, ponáhľajú sa autá, ponáhľajú sa nákladiaky,
ulica sa náhli, mesto sa náhli, všetko sa náhli.
Všetci sa náhlia, aby nestrácali čas…
Naháňajú čas, aby dobehli čas,
aby získali čas.


Chcel by som sa modliť –
ale nemám čas…

Všetci naháňame čas: uponáhľaní, stiesnení, preťažení, nevľúdni…
a nikdy nedôjdeme do cieľa…
Chýba nám čas,
navzdory všetkej námahe nám stále chýba čas!
A chýba nám ho stále viac!

Dni sú krátke, čas je krátky…

Ja mám čas, mám svoj čas pre teba,
všetok čas, ktorý mi dávaš,
roky môjho života, dni mojich rokov – všetky mi patria.
A na mne je, aby som ich naplnil, až po okraj ich naplnil.
Daj, nech svoj čas žijem pre teba.
(Alfonso Pereira)

Každý deň je tvoj deň. Všetok čas je tvoj čas. Ak nemám vo svojom živote čas pre teba, čas, aby som ťa miloval, čas pre ľudí, tak bolo všetko moje náhlenie márne. Nemám málo času, mám len málo lásky. Daruj mi, Bože, viac lásky. Lebo ten, kto miluje, má čas. (Alfonso Pereira)

Nebeský Otče, v tvojich rukách sú naše dni i roky. V tvojich rukách je celý svet, ale aj náš život. Nesmiernemu vesmíru si vtisol poriadok a hviezdam určil dráhu, a predsa sa staráš aj o nás, nepatrné stvorenie. A preto sa nemusíme báť, veď nejdeme v ústrety neznámej budúcnosti! Pred nami si Ty a Tvoje milosrdenstvo. Ak nám chystáš dobré dni, daj, aby sme ich prijímali s vďakou. Ak sú pre nás pripravené ťažké dni, posilni nás, aby sme ich prijali s trpezlivosťou. A keď si nebudeme vedieť rady, stoj pri nás, aby sme aspoň na krok videli dopredu, pomôž nám, aby sme neklesali na mysli, ale boli vždy ľuďmi nádeje.
V Ježišovi si nám zjavil dokonalú lásku. Pred tebou sme bez akejkoľvek masky… Zmiluj sa, Pane, nad nami! Daj, nech ona preveje naše srdce a život, aby v nás tak každý deň víťazila nad našimi zlými sklonmi a vlastnosťami. Veríme, že nás neopustíš a že budeme ukrytí v tvojich dlaniach v tomto čase i vo večnosti.
Naša budúcnosť je pred tebou, Bože, otvorená. Ty presne vieš, čo sa nám môže prihodiť, čo nás bude sprevádzať až do poslednej hodiny života. My to nevieme. Ale vieme, že ty vo svojej láske neustále bdieš nad naším premenlivým životom. Žiadny rok nás nezanechá takých, akí sme boli na jeho začiatku. Všetko sa mení. Len Ty si stále rovnaký. Áno, tvor sa mení, ale Tvorca nie. A my ti dôverujeme, Bože. V tebe sme veční. Amen.

Verzia pre tlač