Uverejnené

Z MYŠLIENOK AMERICKÉHO ASTRONAUTA JAMESA P. DUTTONA


Ponúkame vám zaujímavý leták ST17 Najdlhšia cesta môjho života – je to svedectvo amerického pilota stíhačiek a astronauta Jamesa P. Duttona. Viete, stretnúť sa s človekom, ktorý bol vo vesmíre, je vzácna skúsenosť a uvítať ho medzi nami je ešte vzácnejšie.
Takto pred rokom sme túto skúsenosť mali možnosť sami prežiť. Prišiel nás navštíviť astronaut a pilot raketoplánu Discovery James P. Dutton.


Je to vedec, a napriek tomu sa netají svojou kresťanskou vierou. Na otázku, čo by odkázal ľuďom, ktorí kresťanstvo považujú za silu tmárstva, či nástroj ignorantstva, nám odpovedal:
Povedal by som, že je to hlboká lož, ktorá sa podsúva nielen ľuďom v tejto časti sveta. Dôkazy o existencii Boha sú všade okolo nás. Biblia v prvej kapitole Listu Rimanom hovorí, že všetko Stvorenie dosvedčuje Božiu moc, večnú podstatu a Jeho prítomnosť medzi nami. Tie zázraky prírody sú všade okolo nás. Vezmite si dokonalosť ľudského oka, náš cievny alebo imunitný systém. Učili nás, že toto všetko vzniklo evolúciou. V prírode však nevidím veci, ktoré sa postupom času stávajú viac organizované alebo dokonalejšie. Naopak, v prírode vidím veľa príkladov postupného rozkladu. Čiže myslím si, že mnohé z toho, čo nám vedecká komunita podsúvala ako holé fakty, v skutočnosti ani faktami nie je. Existuje množstvo vynikajúcich vedcov, ktorí poukazujú na nezrovnalosti v evolučnej teórií. Iní vedci idú tak ďaleko, že ju označujú za fakt. To je podľa mňa medvedia služba vede. Pretože veda je hľadaním pravdy. A označiť teóriu za fakt je veľmi trúfalé. Títo vedci často sami porušujú pravidlá vedy. Ja verím, že sa aj cez vedu môžete prepracovať k viere v Boha. Mnohí vedci v Neho uverili, pretože ich bádanie priviedlo až tam, kde už nemohli veriť, že hento alebo tamto vzniklo len tak. Ale že za tým musí byť nejaký Stvoriteľ. Ja verím, že Boh ma stvoril a urobil to za určitým účelom. Tak ako každého človeka. Ako astronaut som si uvedomil, že tu na Zemi máme tendenciu s niektorými ľuďmi zaobchádzať lepšie, než si zaslúžia. Vidím to aj na sebe. Ľudia sa ku mne správajú lepšie len preto, že som letel do vesmíru. Takisto sa k niektorým ľuďom správame horšie, než by si zaslúžili, lebo v očiach spoločnosti sú hendikepovaní alebo sa na nich pozeráme zhora z iného dôvodu. No aj oni sú jedinečnými Božími stvoreniami. Takže myslím si, že životu dáva konečnú hodnotu pochopenie, že Boh nás stvoril a miluje nás.

Verzia pre tlač