Uverejnené

SPOMIENKY NA PRÁZDNINY – vyhodnotenie kvízu leto 2009

Tento raz mali deti celkom ľahké úlohy, takmer všetky deti ich správne vyriešili.

Tajnička znie:

PÁN JEŽIŠ MILUJE VŠETKY DETI

Okrem toho nám mali deti napísať nejaké prázdninové príhody alebo nakresliť zaujímavý zážitok. Tu je niekoľko z nich.

● Prázdniny boli fajn. Najviac času som trávila doma, ale mala som aj z toho nejaký zážitok. Pred prázdninami som bola na výlete zo školy. Boli sme na hrade Krásna Hôrka. Veľmi sa mi tam páčilo, ale počasie vyzeralo dosť zlé. A tak som sa modlila a veľmi som prosila Pána Boha, aby som mohla mať z výletu zážitok. Preto som chcela, aby bolo pekné počasie, ako som si predstavovala. A naozaj! Bola som veľmi prekvapená, že Pán Boh vypočul moju modlitbu, a celý deň bolo pekne. Cez prázdniny som bola aj na kúpalisku. Veľakrát som bola v Hermanovciach a bola som aj vo Vrbove. Mojím ďalším zážitkom bol tábor dorastencov v Obišovciach. Tam som bola týždeň. Odtiaľ mám asi najviac zážitkov. Z tábora som bola aj v Košiciach v kine, na pizzu, v Tescu, v podzemnom múzeu, v laboratóriu nízkych teplôt a na kofolu. Boli sme aj v Kysaku na bowling. Veľmi sa mi tam páčilo, pretože som to ešte nikdy nehrala. Ale najviac sa mi páčilo v tábore a to, že sme chodili po dedine a pomáhali ľuďom. To sme robili preto, lebo aj nám Pán Ježiš pomohol. Pomohol nám zbaviť sa našich hriechov, a za to za nás zaplatil svojou krvou. Túto prácu sme robili takto: chodili sme po celej dedine s papierami a mali sme pomáhať ľuďom. Oni nám obyčajne za to aj niečo dali a podpísali sa. Jeden ujo nám povedal, že je to dobrá vec – pomáhať. (T. T., 12 r.)

● Môj ocino je šofér kamióna. Šéf mu dovolil na jednu jazdu do Švédska zobrať aj mňa. Najprv sme išli naložiť náklad do Nitry. A potom sme išli cez Česko do Poľska. Do prístavu lodí Swinoujscie, kde sme sa nalodili na loď. Vylodili sme sa vo Švédsku v prístave Ystad. Cestovali sme vyložiť náklad do Norahamaru. Išli sme tam v noci. Vyložili sme náklad a potom sme sa vracali tou istou cestou domov. Je úžasné spoznať za týždeň život v kamióne i toľko štátov a miest. Bol to veľmi pekný zážitok. S ockom sme sa aj veľa nasmiali. Spomienky mi zostanú na celý život. (R. Š., 10 r.)


Šimonová Rea, B. Bystrica, 11 r.

● Milá redakcia, tlmočím zážitky chlapcov. Bolo ich veľa. Boli na Drábsku, pri Brezne, kde im bolo veľmi dobre. Bol to týždňový detský tábor. Stále boli vonku, mali tam lanovku, lanový, most, hojdačku, rôzne siete… veľa hier a zábavy. Ale aj tvorivosť a príbeh o putovaní izrealského národa na čele s Mojžišom. Tri dni sme ešte boli ako rodina na výlete vo Vyšných Ružbachoch, na kúpalisku, v Belianskej jaskyni, pri Bielom potoku a v kúpeľnom mestečku Krynica na toboganoch. Bolo toho naozaj dosť. Ja k tomu dodávam vďačnosť Pánu Bohu za ochranu – nestal sa žiadny úraz a aj počasie bolo výborné. Čo sa týka ich obrázkov, autá sú ich záľuba, a tak sa pri nich radi fotia a obdivujú ich. (za Benjamína a Jonatána mama, 7 a 5 r.)


Vajda Jonatán, Richvald, 5 r.


Vajda Benjamín, Richvald, 7 r.

● Píšem vám za nášho 5-ročného Paľka. Cez prázdniny sme sa boli kúpať na kúpalisku v Nitre, chodili sme aj na bicykloch. Boli sme na nich raz až v Piešťanoch, čo je do 25 km. Domov sme sa potom odviezli vlakom. Chodili sme aj k starým rodičom do Krakovian, kde chovajú veľa psov, sliepok a holubov. Aj doma máme sliepky, zajace, holuby. Sme hudobnícka rodina, nakreslil vám veľa hudobných nástrojov. Hráme na ne v našom Dolnopovažskom orchestri Art Music Orchestra. On sám rád hrá na bicie a od svojich 4 rokov usilovne cvičí na husliach. Je primášom v detskej ľudovej hudobnej skupine Malí huslisti z Červeníka. (za Paľka mama, 5 r.)


Bielik Paľko, Červeník, 5 r.

● Minulý rok sme boli v Turecku. Moja rodina: ocko, mamina, Matúš, Svaťa, Mili a ja sme išli so strýkom, tetou a troma bratrancami a so sesternicou lietadlom z Bratislavy do Dalamanu a z Dalamanu do dediny Marmaris. Chodili sme aj na výlety a o jednom chcem napísať. Šli sme do prístavu a tam všetky, ale všetky lode mali turecké vlajky! Najprv sme šli veľkou loďou a potom takými malými. Šli sme na korytnačie ostrovy. Kúpali sme sa, zbierali mušle, bolo ich tam veľa. Potom sme sa plavili po rieke, videli sme staré hrobky, navštívili bahenné kúpele. Bolo zvláštne pozerať sa na ľudí, ktorí boli celí od bahna. Keď sme sa vracali, boli veľké vlny, a tak nás húpalo ako na hojdačke. Bolo nám tam dobre, stále na to spomíname. (M. L., 11 r.)


Lacková Marína, Kalinovo, 11 r.

Odmenu posielame:

Tomášová Tamara, Hermanovce, 12 r.
Lacková Mária a Svatava, Kalinovo, 11 r. a 7 r.
Bielik Paľko a Dominika, Červeník, 5 r. a 3 r.


Bielik Paľko, Červeník, 5 r.


Bieliková Dominika, Červeník, 3 r.


Lacková Svatava, Kalinovo, 7 r.


Ciortan Sara, B. Bystrica, 6 r.

Verzia pre tlač