Uverejnené

DÔLEŽITÉ INFORMÁCIE

Vaše EČO, platba za iného, identifikácia darov, hodnota zásielky, ceny poštovného a iné.

EČO

Znova sa nám opakuje problém s EČO. Prosíme Vás, používajte svoje EČO pri Vašich objednávkach – uľahčíte nám tým prácu a zrýchlite vybavenie Vašej objednávky – a hlavne používajte svoje EČO pri Vašich platbách – je to veľmi dôležité pri identifikácii odosielateľa platby.

Svoje EČO nájdete na adresnom štítku nad vaším menom vždy pri zásielke nových letákov.

Prosíme jednotlivcov, ale hlavne cirkevné zbory a spoločenstvá, aby používali svoje EČO pri platbách bankovým prevodom. Nám príde na výpise z účtu len veľmi málo údajov, podľa ktorých častokrát nedokážeme identifikovať odosielateľa finančného príspevku. Potom sa ľahko stane, že náš odberateľ, ktorý na našu prácu finančne prispieva, bude označený ako neprispievateľ, budú mu krátené objednávky, prípadne dostane návratku s výzvou. Nechceme nikomu ukrivdiť, a pretože sa takéto prípady už stali, znova Vás žiadame, aby ste si zvykli používať svoje EČO ako variabilný symbol.

Vyhneme sa takto spoločne v budúcnosti nepríjemnostiam a zbytočnému vysvetľovaniu. Ušetríte prácu nám aj sami sebe.

Platba za iného

Taktiež prosíme tých, ktorí platia v mene cirkvi alebo iného jednotlivca, aby použili svoje EČO, ale aj EČO toho druhého, aby sme vedeli, za koho platia. Alebo nám to rozpíšte. Bez týchto údajov naozaj nemôžeme vedieť, za koho platba prebehla. Nepoužívajte však na to tých niekoľko málo okienok na poštovej poukážke, tieto informácie sa tam nezmestia a navyše sa k nám ani nedostanú!

Identifikácia darov

Okrem toho prosíme jednotlivcov, cirkevné zbory a spoločenstvá, ktoré v minulom roku nepoužili EČO ako variabilný symbol pri svojej platbe bankovým prevodom, aby nám pomohli svoje platby identifikovať a poslali nám o nich podrobnejšie informácie.

Hodnota zásielky

Naše priemerné náklady na jeden letáčik sú 0,10 euro (okrem niektorých viacstranových brožúrok VT, pohľadníc a nových letáčikov zo série PL). Hodnotu konkrétnej zásielky si budete môcť ľahko vypočítať – tvorí ju hodnota objednaných letákov + poštovné, ktorého výšku nájdete na obálke. My ju budeme, tak ako aj doposiaľ, uvádzať na priloženom lístku. Hodnota ukážkovej ponuky letákov je vždy uvedená na konci príslušného Informačného listu (hodnota nových súborov letákov sa môže líšiť podľa skladby konkrétneho súboru).

Ešte jedno upozornenie

Často sa nám stáva, že sa nám vráti zásielka s tým, že si ju adresát nevyzdvihol. Vieme, že ak nás doručovateľ nezastihne, nechá nám v schránke oznam o uložení zásielky na pošte. Niekedy sa však tento oznam stratí a vôbec sa k nám nedostane, takže ani nevieme, že sme nejakú zásielku dostali. Avšak keď si niečo objednáme, tak predsa túto zásielku očakávame! A mali by sme po nej pátrať. Žiaľ, vy sa nám často ohlásite až po termíne (zásielku na pošte podržia 2 týždne) – že ste od nás nič nedostali a či sme vám vôbec niečo poslali. No vtedy už je zásielka opäť u nás a my platíme dvakrát poštovné. Preto vás prosíme, keď si od nás niečo objednáte a najneskôr do 10 dní nič nedostanete, ohláste sa nám alebo sa zastavte na vašej pošte (čo vás vyjde určite lacnejšie) a tam pátrajte po zásielke. My sa snažíme vaše objednávky vybaviť čo najskôr. Najčastejšie je to v priebehu 1-2 dní, najneskôr do týždňa. Závisí to od množstva prijatých objednávok, prípadne či nie sú sviatky alebo dovolenkové obdobie. Niektorí nás nekontaktujú vôbec, potom musíme pátrať sami, či ešte vôbec majú záujem o danú zásielku…

Verzia pre tlač