Uverejnené

ABY ĽUDIA VIDELI, ŽE ŽIJEME S JEŽIŠOM…

Spravodlivý bude prekvitať sťa palma a vyrastie ako libanonský céder. Tí, čo sú zasadení v dome Hospodinovom, prekvitať budú na nádvoriach nášho Boha, ponesú ovocie i v šedinách a budú svieži, čerství, aby zvestovali, že je priamy Hospodin… (Žalm 92:13-16)

Blížia sa sviatky, na ktoré sa tešíme nielen preto, že s nimi prichádza jar, ale hlavne preto, že nám pripomínajú veľkú Božiu lásku a dar spasenia prostredníctvom Pána Ježiša.

Ustanovenie sviatkov má rovnakú funkciu ako rôzne kamenné pamätníky, ktoré majú všetkým ľuďom i budúcim pokoleniam pripomínať pre ne životne dôležité udalosti. Aj Boh chcel, aby ľudia nezabudli na dávne skutky, ktoré vykonal pre ich záchranu. Máme si pripomínať, že Pán Ježiš Kristus trpel pod ťarchou našich hriechov, bol mučený a nakoniec ukrižovaný. To všetko sa stalo, aby sme prijali vierou túto Jeho zástupnú obeť a boli tak zachránení od večného zatratenia. Pán Ježiš je jediným mostom k Bohu a večnému životu ponad priepasť, ktorá sa inak nedá prekonať.

Prostredníctvom Pána Ježiša sme teda účastní na večnom živote. A to je ten istý život – nielen jeho kópia –, ktorý sa prejaví v našom smrteľnom tele, keď sme znovuzrodení. Večný život nie je darom od Boha, je darom Boha samého. Moc a sila, ktoré boli také zjavné pri Pánovi Ježišovi, budú zjavné aj pri nás vďaka zvrchovanému skutku Božej milosti, keď sa rozhodneme definitívne skoncovať s hriechom. Táto moc nie je darom Ducha svätého, tou mocou je Duch svätý. Ak sa rozhodneme stotožniť s Ježišom, vďaka Jeho krížu sa život, ktorý bol v Ňom, stane aj naším životom. Ak je pre nás ťažké získať správny vzťah k Bohu, je to práve pre našu nechuť skoncovať s hriechom. Vo chvíli, keď urobíme také rozhodnutie, okamžite nás naplní Boží život. Dokonca aj ten najslabší kresťan môže prežívať moc Božstva Božieho Syna, ak je ochotný sa Mu podvoliť. Akékoľvek úsilie ponechať si čo len kúštiček našej vlastnej moci bude iba oslabovať Ježišov život, ktorý je v nás. Musíme ostať Bohu otvorení a potom nás pomaly, ale určite zaplaví plnosť Božieho života a prenikne úplne všetkým. Ježiš nás celkom opanuje a ľudia uvidia, že žijeme s Ním. (podľa Oswalda Chambersa)

Verzia pre tlač