Uverejnené

POZNÁTE LACA?

Dnes vám chceme predstaviť jedného nášho odberateľa. Volá sa Laco. Je to veľmi zaujímavý človek, nemá žiadne svetské statky ani nemá plné vrecká peňazí, a predsa je bohatý. A spokojný a vždy usmiaty. Nejaké starosti? Také niečo nepozná. Jediné starosti mu pôsobia ľudia, lebo nechcú pochopiť lásku Božiu. Stále sa za čímsi pachtia a ponáhľajú a nemyslia na to, čo je pre ich život najdôležitejšie. Ale on na nich myslí, chodieva k nám pre letáky s kufrom alebo s ruksakom a potom ich rozdáva na všetkých možných miestach. Osobne, pekne každému do ruky. A keď sa minú, sám nejaké napíše, nakreslí a rozmnoží. A znova rozdáva…
Na zamyslenie vám ponúkame dve z Lacových krátkych úvah – nepotrebujú ďalší komentár…



V mene najdrahšieho Pána Ježiša!

Kde je chyba?
Celý svet je v moci toho zlostníka. Z prvého robí druhé a naopak. Z pravdy klamstvo a z klamstva pravdu. Aby sme sa mohli vyhnúť oklamaniu, ožobračeniu, musíme nevyhnutne poznať Písma a Božiu moc. Božie slovo má moc spasiť naše duše, uchrániť od zlého. Lebo čo nie je Pán Ježiš, všetko je klamstvo, podvod, ilúzia na klamanie naivných a dôverčivých. Predsa je nenormálne, aby auto sadlo do človeka a nie človek do auta. Veď to dá rozum. A takisto sa nikam nedostaneme, ak najskôr hľadáme jedlo a pitie, a až potom Kráľovstvo Božie a jeho spravodlivosť. Ľudia sa najskôr učia v autoškole, a až potom jazdia po cestách. My hľadajme najskôr Pána Boha a najdúc ho milujme a ostatné sa nám pridá, potom žime. Opačne nám hrozí katastrofa. Láska Pána Ježiša je pravá, ostatné je faloš. Božia láska má viac ochranných znakov ako euro. Nedajme sa klamať, klamár aj oklamaní utrpia škodu.

Zamyslenie
1 + 1 = 2 – toto vieme na sto percent. Vo viere, čo sa týka Pána Ježiša, však máme pochybnosti a kde sú pochybnosti, to nie je z viery. Musíme si však uvedomiť, že každý blúdiaci raz ustane a dôjde na koniec svojich síl. To by však nebolo to najhoršie, keby sme sa z toho poučili a obrátili sa na stopercentnú cestu, ktorou je Pán Ježiš, ktorý je K r i s t u s. On je jediné meno dané ľuďom na záchranu, on je cesta ku krajšej budúcnosti jednotlivca, ale aj národa, sveta. Toto vedieť znamená vedieť všetko a toto nevedieť znamená nevedieť nič. Zahoďme starosti a pochybnosti, verme v Syna Božieho, Pána Ježiša K r i s t a a v jeho všemohúceho Otca. Poďme za Pánom, on nám dá odpočinúť, berme si jeho kríž, lebo je ľahký a bremeno príjemné.
S láskou a úctou
Laco U v e r i l.

Nech je oslávené meno Pána Ježiša K r i s t a v každom ľudskom srdci!

Verzia pre tlač