Uverejnené

Z VAŠICH LISTOV

Opäť vám ponúkame niekoľko zaujímavých úryvkov z listov našich odberateľov. Môžete v nich nájsť povzbudenie do svojej evanjelizačnej práce.

Dostali sa mi do rúk Vaše letáčiky. Veľmi ma povzbudili v mojom živote. Chcel by som aj ja povedať priateľom a priateľkám takéto niečo úžasne krásne. Budem šťastný, ak pomôžem mojim blížnym aspoň takto. (J. R.)

Po dlhšom čase som sa odhodlal Vám napísať a objednať si tiež nejaké letáky. Som študentom tretieho ročníka katolíckeho gymnázia. Veľmi často prichádzam do kontaktu s rôznymi ľuďmi, nakoľko robím veľa mimoškolských aktivít. Sú to často príležitosti na evanjelizáciu, len väčšinou mi k tomu chýbajú pomôcky. Preto by som uvítal letáčiky BTM. Veľmi sa mi páčia. (A. K.)

Chcem Vám z hĺbky srdca poďakovať za všetko, čo ste doteraz pre mňa urobili. Som študent, kresťan. Študoval som 3 roky v Poľsku, kam ste mi posielali poštou tie nádherné a požehnané materiály. Mne samotnému častokrát pomohli v ťažkých situáciách. Všetky materiály, ktoré som od Vás dostal, som rozdal. Aj takto som zasieval Božie Slovo. (A. I.)

Chcem sa Vám poďakovať, že ste mi zaslali traktáty a že sa dostali do rúk tým, ktorí po nich túžili. Vďaka Pánu Bohu skupinka detí, s ktorou pracujem v nedeľnej škole, sa zväčšila. (O. M.)

Sme misijná rehoľa. Našim poslaním sú ľudové misie, ktoré robíme vo farnostiach po celom Slovensku. Počas nich sa stretávame zvlášť s deťmi, mladými, ženami i mužmi. Pri týchto stretnutiach – či už spoločných alebo osobných – už viac rokov používame (rozdávame) Vaše misijné letáky. (K. R.)

Nedávno som bola na brigáde v Čechách, kde som sa zoznámila s milou pani, dosť silne veriacou. Dala mi rôzne kresťanské texty, ktoré som večer po práci čítala. Naozaj boli to krásne povzbudzujúce slová a dosť dôležité pre rast mojej zatiaľ zobúdzajúcej sa viery. Niektoré texty som si nechala, niektoré som dala priateľom.
Píšem Vám hlavne preto, lebo mám záujem o Vaše kresťanské texty. Budem rada, ak mi nejaké s radosťou pošlete. (K. N.)

Srdečne Vás pozdravujem. Pred určitým časom som sa odhlásila z odoberania letákov. Bolo to preto, lebo teraz študujem v Nemecku. No teraz mi niečo hovorí, že tieto letáky by sa mohli zísť už nie mne, ale mojej rodine, konkrétne mojej mamičke. Vidím, že počas toho, čo som v Nemecku, je viac otvorená pre kresťanskú literatúru a pre Bibliu. Začala navštevovať stretnutie žien, kde si čítajú Bibliu, a tiež spevokol. Začala čítať knihy, ktoré mám v izbe. Ďakujem Bohu veľmi za to. On koná pri nej malé krôčiky. A tak som sa chcela s Vami podeliť o to, ako Boh koná. Veľmi sa chcem Bohu poďakovať za Vašu prácu a želám Vám, aby Vás naďalej požehnával. (K. J.)

Srdečne si Vás v mene Pánovom pozdravujeme a modlíme sa za Vás, aby Vám Pán i naďalej dával múdrosť a požehnanie v práci, ktorú pre Neho robíte. Sme Vám vďační, že nám posielate letáky aj keď sme na ne finančne neprispievali. Máme 4 deti a sme obidvaja nezamestnaní. Sme v obci zatiaľ jediná obrátená rodina a vďaka Pánovi Ježišovi Kristovi môžeme niesť „radostnú správu“ aj do blízkeho okolia. (Š. K.)

Som veľmi vďačná Pánu Bohu, že existuje taká organizácia ako Vy. Chcela by som Vás poprosiť o zaslanie letákov vo väčšom množstve. Nie, nebojte sa, neskladujem ich doma, ale dávam do nemocnice, kde si ich pacienti veľmi radi prečítajú a mnohí aj odnesú domov. (A. P.)

Dostal sa mi do rúk letáčik „Joga“ a kniha : „Alternatívna medicína vo svetle Biblie“. Študujem ich so zvýšeným záujmom. Spolu s jednou sestrou učíme deti o našom Nebeskom Otcovi a Jeho vôli. Nedávno k nám prišlo dievčatko, ktoré má neuveriteľný hlad po Bohu. No povedalo nám aj to, že kvôli chrbtici jej doktorka káže cvičiť jogu. O niečo na to sa iný chlapec priznal, že cvičí tejkrondo. Dokonca joga a základy bojových umení sa dostali už aj do učebných osnov telesnej výchovy niektorých škôl. Vôkol detí je neskutočne veľa duchovných vplyvov a ani rodičia mnohokrát nevedia, kam svoje ratolesti vodia a čomu ich vystavujú. Po úspešnom vyhlásení vojny pokémonom sme sa teraz rozhodli venovať jednu z nasledujúcich hodín tejto téme. Budeme Vám vďačné, ak by ste nám vedeli poskytnúť ďalšie informácie k tejto téme. Ak je to možné pošlite nám aj nejaké traktáty pre deti alebo pre rodičov. (M. B.)

Vašu misijnú spoločnosť poznám, pretože sa mi niekoľkokrát dostalo do rúk duchovného potešenia prostredníctvom letákov, pohľadníc, záložiek, ktoré produkujete. Sú to vzácne a úžasné slová potešenia a povzbudenia, ktoré nám dáva a požehnáva Pán. Ja osobne som ešte len nedávno prijal Pána za svojho Spasiteľa. Nie je to ešte ani rok, čo som mu celý život dal, aby ma viedol Jeho cestou. Avšak už za takéto krátke obdobie som okúsil Jeho milujúcu lásku k nám, ktorú nám dáva, ktorou ma vedie v plnosti k povolaniu, ktoré mi pripravil pre moju službu. Nachádzam sa vo vyšetrovacej väzbe, pričom tento môj pád na samé dno ma priviedol k pohľadu na seba samého. Tu som bol Pánom oslovený, Pán mi po mojom znovuzrodení dal svetlo do môjho života. Študujem Bibliu, mám pocit oddanosti pre zvestovanie evanjelia aj iným, aj tu vo väzenskej obci. Ak je možné, chcel by som od Vás dostávať vaše produkty, letáky, pozdravy a záložky – také potrebné pre mnoho spoluväzňov, ktorí sú doslova „smädní“ po duchovnej stránke, v čom sa im snažím podľa možností podať pomocnú ruku. (R. L.)

Ďakujem za malé pozastavenie v plynutí času, za uvedomenie si svojho bytia, ktoré pohlcuje materiálny svet, medziľudské vzťahy založené na výhodách a osohu vyplývajúcich z nich. (M. B.)

Verzia pre tlač