Uverejnené

POKOJ…

Pokoj vám zanechávam, svoj pokoj vám dávam, nie ako svet dáva, vám ja dávam. Nech sa vám nermúti srdce a nestrachuje! (Biblia, Jánovo evanjelium 14,27)

Určite si každý vieme predstaviť, čo znamená slovo POKOJ pre ľudí, ktorí vo svojom živote prežili rôzne trápenie, bolesť či utrpenie. A určite si každý z nás pod vplyvom nedávnych udalostí v Iraku uvedomí, aké je pre nás vzácne, keď môžeme žiť v pokoji a mieri, bez vojnovej hrozby. POKOJ – to je stav, ktorý prináša všeobecnú úľavu pre dušu aj telo. Každý z nás potrebuje POKOJ, aby mohol normálne žiť, pracovať i odpočívať. Nie je to len nejaké ľudské cítenie, sám Boh to na mnohých miestach Biblie pripomína – aké je pre človeka dôležité a podstatné žiť v pokoji.
Aj prvé slová Ježiša Krista po jeho slávnom vzkriesení sú: „POKOJ vám!“
POKOJ však neprichádza sám od seba, nie je ovocím tohto sveta. Svet je, naopak, plný nepokoja, núdze, bolesti, nenávisti a zla. A preto dal Pán Boh nám, kresťanom, neľahkú, ale dôležitú úlohu: máme sa usilovať o POKOJ, niesť ho ďalej a šíriť okolo seba. A to nedokážeme z našej vlastnej sily, jednoducho na to nestačíme. Pravý pokoj môžeme získať len od Boha, pretože On sám je Tvorcom pokoja.
Boh nás vyzýva, aby sme sa modlili za miesto, na ktorom žijeme, za ľudí, s ktorými žijeme, za ich potreby. Vykročme zo svojho malého sveta, zo svojej nevšímavosti a možno aj ľahostajnosti voči druhým, pretože Boh nás sem nepostavil náhodou. Ponúknime ľuďom pravý POKOJ, ktorým je Pán Ježiš Kristus. Šírme okolo seba viac lásky, ohľaduplnosti a porozumenia.
Prostredníctvom našich modlitieb a našej služby blížnym môžu ľudia v našom okolí spoznať Boha ako milujúceho Otca a Darcu POKOJA a prostredníctvom Ježiša Krista získať spasenie. Môžeme ich osloviť aj slovom v letáčikoch a tak ich povzbudiť, aby svoj život celkom odovzdali Bohu. Vytrvajme v modlitbách! Všetci nesieme veľkú zodpovednosť za svoje mesto, obec, priateľov i rodinu.

Verzia pre tlač