Uverejnené

NOVÁ SÉRIA LETÁKOV KD

V našom novom súbore nájdete prvý text z novej série letákov KD (kartičky pre deti). Budeme v nej vydávať kartičky s obrázkami rôznych zvieratiek.

Vo vnútri bude biblický verš a vtipná básnička, ktorá ilustruje jednu vlastnosť zobrazeného zvieratka. KD1 je o márnivej mačičke, nasledovať bude básnička o priateľovi psíkovi, zlomyseľnej veveričke atď. Tieto kartičky budeme posielať v každom novom súbore.


Autorkou básničiek je Oldřiška Koudelová, ktorá celý svoj život venovala najmenším deťom. Absolvovala pedagogickú fakultu v Olomouci a potom pôsobila v materských školách v okrese Prostějov, neskôr aj v okresnom meste. Dnes je už na dôchodku, avšak v školstve pomáha stále.

Počas svojho pedagogického pôsobenia sa venovala písaniu básničiek pre deti a veršovanej dramatizácii rozprávok. V jej veršoch je krása a múdrosť. Sú hravé, veselé a vtipné. Jej básne sa nám páčia, preto sme ju oslovili, aby pre nás napísala básničky o zvieratkách. Veríme, že sa budú páčiť aj Vám a predovšetkým najmenším deťom, ktorým sú určené.

Verzia pre tlač