Uverejnené

ZACHRÁNENÝ ŽIVOT

Najväčšou radosťou pre misijného pracovníka je správa o záchrane ľudskej duše, niekedy aj o záchrane ľudského života. Takú správu sme nedávno dostali aj my. Napísala nám jedna veriaca učiteľka – naša odberateľka zo severných Čiech. Píše o požehnaní, ktoré priniesol letáčik „Kto dáva život“. Jeho autorka Marie Frydrychová v ňom píše: „…deti dáva Boh, preto tam, kam ich dáva, chce dať aj svoje požehnanie.“ V závere je biblický verš: „Majte sa na pozore, aby ste nepohŕdali ani jedným z týchto maličkých. Hovorím vám, že ich anjeli v nebi sú v neustálej blízkosti nebeského otca“.

Milá BTM! Nedávno som Vám písala o mojej bývalej študentke Renáte. Poznala som ju ako milú, ochotnú a starostlivú študentku. Na škole som viedla kresťanskú skupinku, do ktorej začala chodiť aj Renáta. Niekedy ostávala aj po skončení skupinky, potrebovala sa na všeličo opýtať. Tak som spoznala, že nemá ľahký život. Jej rodičia sa rozviedli a rodina sa ocitla v núdzi. Matka nevládala sama uživiť svoje deti. V poslednom ročníku školy nastal veľký problém – nebolo z čoho zaplatiť školné. Len s Božou pomocou som mohla Renáte vypomôcť potrebnou sumou na dokončenie štúdia. Po skončení školy začala pracovať vo svojom odbore. Pravidelne mi písala. Z listov som sa dozvedela, že ani teraz sa nemá najlepšie. Matka sa znova vydala a odsťahovala sa do iného mesta. Renáta zostala sama. Asi po roku sa aj ona vydala, do roka sa jej narodil prvý a čoskoro aj druhý syn. Z listov sa dalo poznať, že žijú veľmi skromne a navyše jej manžel prišiel o prácu. Renáta nebola nikdy náročná, aj teraz sa dokázala uskromniť. Lenže na ceste bolo tretie dieťa. Situácia začala byť naozaj vážna. Váhali prijať ďalšie dieťa do malého bytu v tzv. dreváku, v ktorom žijú tí najchudobnejší obyvatelia mesta. Až ďalší list mi objasnil, čo ich nakoniec viedlo k tomu, že toto tretie dieťatko prijali. Pravidelne posielam Renáte letáčiky BTM, ktoré dostávam. A ten s názvom „Kto dáva život“ rozhodol. Napísala mi: Budeme mať tretie dieťa! Verím, že budete mať radosť spolu so mnou, veď život malej Marušky je aj Vašou zásluhou!

Šťastná matka s Maruškou Pred Vianocami sa im narodilo zdravé dieťa – dievčatko. Navštívili sme ich a dcérku sme začali volať „letáčiková Maruška“. Má veľké krásne očká, mamička ju miluje, otec je na ňu pyšný a bratia pomáhajú rodičom starať sa o ňu. Poznámka na záver: keď teraz začalo svoju cestu štvrté dieťatko, manželia už ani na okamih nezaváhali, či ho majú prijať.

Vyprosujeme pre túto rodinku Božie požehnanie a prosíme vás o modlitby za vyriešenie ich existenčných problémov.

Verzia pre tlač