Uverejnené

ČIPKOVANÉ SLOVÁ

V tohtoročnom súbore vianočných letákov vám prinášame dva príbehy pre deti, ktoré pre nás napísala Jana Nagajová. Sú to Malý stromček a básničky o vianočných ozdobách na vymaľovánke Vyfarbi a vystrihni.

Jana Nagajová sa narodila v roku 1949 v Bratislave. Hoci vyštudovala matematiku a fyziku, svoje poslanie našla v oblasti art-terapie. Sedemnásť rokov sa venuje mladým ľuďom s postihnutím rôzneho druhu. Žije v Bardejove a píše poéziu, rozprávky a texty piesní.

Jej nežné básne nájdete aj na našich ďalších letáčikoch pre deti: Kytička kvetov, Jarná výstava, Na lesnej cestičke či Voňavý vánok, a rozprávky: Priletia? Neprileta? a Rozprávka z kuchyne. Všetky nájdete v našej ponuke.

V tomto predvianočnom čase by sme vám však chceli ponúknuť ešte niečo naviac. Sú to jej posledné knižky:

Rozprávky a príbehy nielen pre Dorotku
Keď Jana Nagajová rozprávala svojim vnúčatám rozprávky a príbehy zo života, jej vnučka Dorotka pri rozprávaní k všetkému hneď kreslila ilustrácie. V prvej časti knižky ožívajú predmety a rozprávajú o sebe aj ľuďoch okolo seba. Kniha, ktorú zabudli vrátiť, nábytok, klavír, chladnička, vlak… Druhá časť knihy obsahuje skutočné príbehy. Nie je to však iba knižka pre deti. Aj dospelí sa z nej niečo dozvedia.
Tvrdá väzba, farebná, 92 strán, cena 8 eur

Aj ja som kvapka
je názov poetickej knihy veršov Jany Nagajovej a fotografií jej syna Daniela Nagaja. Miniatúry bez zbytočných slov tvoria jednotu s obrazom. Matka aj syn milujú maličkosti, ktoré si mnohí nevšimnú. Cez tieto maličkosti sa k nim prihovára ten istý Autor, ktorý vytvoril diela nesmiernej veľkosti. K malým veciam sa treba skloniť, aby sme ich neprehliadli a počuli, čo nám cez ne hovorí ich Tvorca.
Tvrdá väzba, farebná, 111 strán, cena 9,50

Knižky si môžete objednať priamo na adrese:

Jana Nagajová, Komenského 8, 085 01 Bardejov

alebo aj na našej adrese:

BTM, P. O. Box 11, 840 09 Bratislava 49

Verzia pre tlač