Uverejnené

MALÁ KNIHA O VZŤAHOCH a LETÁK PR20

Radi by sme vašu pozornosť upriamili na útlu knižku Malá kniha o vzťahoch, z ktorej sme pripravili letáčik k NTM PR20 pod názvom Manželstvo – viac ako papier. Napísal ju básnik, prozaik, esejista, výtvarník a kazateľ Cirkvi Bratskej v Bratislave Daniel Pastirčák.

“Keby sme zo seba škrtli všetko, čo sme dostali od iných, nezostalo by z nás nič. Nemôžem poznať seba, kým nepoznám svoj vzťah k tebe, k svetu, k bytostiam a veciam, ktoré ma určujú. Na stránkach tejto knihy nahliadneme pod povrch základných ľudských vzťahov – do vzťahu muža a ženy, do vzťahu rodičov a detí, do vzťahu človeka k spoločnosti, do vzťahu človeka k sebe samému a do vzťahu človeka k Bohu.“

Táto publikácia umožní kresťanom i ľuďom hľadajúcim zmysel života a vecí v ňom pokúsiť sa porozumieť tomu, ako to s našimi vzťahmi zamýšľa Boh.

Knižka vyšla v r. 2008, vydalo ju JPK, P. O. Box 49, 934 05 Levice 5, www.jpk.sk jpk@jpk.sk , kde si môžete knižku bezplatne objednať.

● Malá kniha o vzťahoch ma naozaj upútala. Vzťahy prežívajú reformu a niektorí sa pokúšajú meniť „klasiku“. Často iba na škodu. Naše „vzťahy“ Niekto vymyslel a zakódoval aj ich fungovanie. Robiť to celkom opačne robí len problémy. Veľmi sa mi páčilo, ako to za všetkých čitateľov povedal jej autor. (Anka)
● Chcem sa vám poďakovať za publikáciu Malá kniha o vzťahoch. Našla som v nej veľa nových podnetov na zamyslenie a je pre mňa veľkým povzbudením do ďalšieho života. (Anna)
● Knihu hodnotím vysoko pozitívne, veľakrát som sa v nej našla: ako žena – manželka, ale aj ako rodič – matka. V mojom ponímaní je to veľká psychologická príručka. Už ju okrem mňa prečítala moja mama a moje dve kamošky. (Lýdia)
● Malú knihu o vzťahoch som čítala dávnejšie, ale viem, že bola pre mňa v tom čase veľkým prínosom, pretože prišla v pravý čas. Prežívala som konflikty vo vzťahoch a pri nej sa mi veľa vecí objasnilo. V jednom dlhotrvajúcom probléme som pocítila oslobodenie. A mám sa k čomu vrátiť, keď bude treba vysvetliť aj iným. (Alena)
● Malá kniha o vzťahoch je vynikajúca kniha plná Pastirčákovej kresťanskej filozofie. Stretávam sa tu so zmierením so smrťou, pominuteľnosťou vecí a nemožnosťou lásky bez slobody. (Daniel)
● Vynikajúca knižka, odporúčam ju a ďakujem za ňu. Objednávam si 3 kópie pre mojich priateľov,ktorým veľa objasni, som si istá. (Barbora)

Verzia pre tlač