Uverejnené

NESTRÁCAJTE NÁDEJ

Vstúpili sme do nového roku – a pred nami sa otvára ďalšia kapitola nášho života, ktorá je zatiaľ pre nás neznáma. Nevieme, čo nám tento rok prinesie.

Kto z nás by si nespomenul na známe frázy, ktoré sa práve teraz stávajú stále viac aktuálne: „Všetko je inak. Aj nemožné je možné. Hlavne zachovať holý život. Nádej umiera posledná.“ Hlavne pre rok 2012. Experti zo všetkých možných oblastí, nielen ekonómovia, nás pripravujú na pokračujúcu svetovú krízu, ktorá zasiahne takmer všetkých obyvateľov planéty. Kríza zasahuje nielen celý svet, ale aj jednotlivé národy, rodiny a jednotlivcov. Veľa ľudí bude mať veľké problémy. Stabilita rodiny bude ohrozená. Názory odborníkov sa zhodujú – nedostatok peňazí či strata zamestnania môžu vyvolať medzi manželmi konflikty. Ako ozdraviť rodiny, manželské vzťahy, výchovu detí? Kríza sa nevyhýba ani kresťanským manželstvám. To už vari negatívne sily pôsobiace zvonka sú také silné, že ani hlboká viera v Boha, duchovný súlad oboch partnerov, nezachráni rodinu a manželstvo pred krízou a rozpadom? Nie, nie sú! Vzkriesený Boží Syn, Ježiš Kristus, predsa po svojom víťazstve nad smrťou, peklom, diablom a hriechom jasne povedal: „Daná je mi všetka moc na nebi i na zemi“. A to znamená: „Aj na riešenie všetkých problémov v tvojej rodine, v tvojich vzťahoch, v tvojom manželstve!“ To nie je len kresťanská dogma, to je osobná, veľmi reálna skúsenosť. Moja vlastná, mojich priateľov. A ak má byť aj tvoja, tak si musíš zodpovedať jedinú kľúčovú otázku: Aké miesto má Ježiš v živote tvojej rodiny, v tvojom manželstve? V dôležitých veciach, situáciách či krízach sa radíš iba sám so sebou, so svojimi priateľmi, alebo s Kristom?

A tak všetkým, ktorí už strácate nádej, chcem pripomenúť to jediné: Ježiš Kristus, ten najdôležitejší stmeľujúci článok tvojej rodiny, tvojho manželstva nezomrel, ale žije! Práve tak žije aj reálna nádej na riešenie všetkých problémov, ktorú ti ponúka On sám! Na každý deň nového roku 2012!

Nech svetlo Božej slávy a jeho prítomnosti viac a viac preniká do našich životov a nech prostredníctvom nás aj druhí vidia živého a milujúceho Krista, ktorý je svetlom a zvíťazil nad každou temnotou!

Verzia pre tlač