Uverejnené

VEĽKÁ NOC – JADRO KRESŤANSTVA

Iste všetci netrpezlivo očakávame jar – slnečnejšie dni, teplejšie počasie, sviežu prírodu.

S jarou sa blížia aj veľkonočné sviatky. Každý sa na ne snaží pripraviť iným spôsobom: niekto upratuje – vonku i doma, maľuje, opravuje… gazdinky nakupujú množstvo jedla a pripravujú rôzne dobroty, aby sme všetci mali cez sviatky pohodu a pokoj. A v tom zápale príprav akosi zabúdame na pravý zmysel Veľkej noci.
Veľká noc je totiž jadrom kresťanstva: Pán Ježiš Kristus bol obetovaný ako veľkonočný Baránok za hriechy sveta. Za hriechy každého človeka, aj za tie moje. Na golgotskom kríži trpel za moje viny. Všetko príkorie a ľudskú zlobu znášal z lásky k ľuďom, lebo ich túžil zachrániť a priviesť do Božieho kráľovstva. Jeho poslanie sa však na kríži neskončilo. Smrť nemala posledné slovo. Nebeský Otec ho vzkriesil z mŕtvych a uviedol do svojej slávy. Svedectvo o týchto udalostiach nám podávajú jeho učeníci, oni sa ako jedni z prvých stretli so vzkrieseným Pánom.
Na nás je, aby sme vierou prijali jeho obeť a vzkriesenie. K dielu spasenia už my sami nemusíme nič pridávať. Stačí, keď povieme Pánovi Ježišovi svoje ÁNO a ĎAKUJEM. Neznámy básnik zhrnul život a službu Pána Ježiša Krista týmito slovami:
Ten, ktorý je chlebom života, začal svoju službu hladom.
Ten, ktorý je vodou života, skončil svoju službu smädom.
Ten, ktorý bol znavený, je naším pravým odpočinkom.
Ten, ktorý zaplatil nesmiernu daň, je Kráľ kráľov.
Sám sa modlil, a predsa môže vypočuť naše modlitby.
Plakal, a predsa dokáže osušiť naše slzy.
Predali ho za tridsať strieborných, ale sám dokáže vykúpil nás.
Stal sa obetným Baránka, a predsa je najlepším Pastierom.
Zomrel, ale svojou smrťou a vzkriesením dal život nám ostatným.
Evanjelium – to je dobrá správa o smrti a vzkriesení Pána Ježiša Krista, to je to najlepšie posolstvo, ktoré môžeme priniesť ľuďom. Využime na to každú príležitosť. Aj teraz, s blížiacimi sa najdôležitejšími kresťanskými sviatkami. Prajeme vám požehnaný veľkonočný čas.
(Michal Petratur, člen tímu BTM)

Verzia pre tlač