Uverejnené

IDEME NA TO!

Konečne! Dočkali sme sa! Stúpa napätie aj krvný tlak. Celé Slovensko, ale najmä futbaloví fanúšikovia sa tešia, že konečne aj my zasiahneme do bojov o titul majstra sveta. Tisícky futbalových fanúšikov Južnej Afriky a fanúšikov zúčastnených krajín v pripravených futbalových chrámoch priamo na mieste či milióny ľudí pri televíznych obrazovkách budú horúčkovito očakávať na prvý zápas majstrovstiev sveta vo futbale, ktoré budú trvať celý mesiac, od 11. 6. do 11. 7. 2010.

Tak podobne sa začína aj náš futbalový letáčik PM16 Ideme na to!, okrem neho vám ponúkame M38 I belong to Jesus – o najrýchlejšom futbalistovi sveta Kaká a ďalší zaujímavý leták PL17 – čo je vlastne plagát s rozpisom všetkých zápasov, krátkymi svedectvami veriacich futbalových špičiek a zaujímavým kvízom. Tieto letáky sme pripravili špeciálne práve k MS.

Prvé MS sa hrali v roku 1930. Viete kde a na ktorom štadióne? Ktorá krajina sa môže pochváliť tromi titulmi Majstra sveta? Ktorá krajina sa zúčastnila všetkých MS? Ktorá krajina ako obhajca titulu podala na šampionáte najhorší výkon? Ktorá krajina sa zúčastnila ôsmich turnajov, ale nikdy nepostúpila zo skupiny? Ktorý hráč strelil počas jedných MS najvyšší počet gólov? Atď. To je ukážka kvízových otázok. Vyhodnotenie kvízu bude až po prázdninách, vyžrebovaný výherca dostane odmenu.

Futbalisti o sebe:
Marcos Senna: Prečo futbalista, ktorý má všetko – slávu, peniaze, úspech – cíti, že potrebuje Boha? Marcos odpovedá: Keď vás niečo trápi, tak vám peniaze nepomôžu. Len Boh vám môže pomôcť, dať šťastie, pokoj a radosť. Už len keď o tom hovorím, cítim tú radosť. To, že som spoznal Ježiša, zmenilo môj život vo všetkých smeroch. A bolo to najlepšie rozhodnutie, ktoré som v živote urobil. On mení môj život. Bez Ježiša by som nedokázal nič. A preto je Ježiš pre mňa všetkým.

Kaká: Kaká je jeden z najrýchlejších hráčov na svete. Sám však skromne hovorí: Silu mi dáva Boh. A po každom góle ďakuje Bohu a ukazuje pritom smerom k nebu. Pre mnohých je idolom, pre neho je však najväčším vzorom Ježiš Kristus. Jeho obľúbený verš je napísaný v Biblii, v Novom zákone: Všetko môžem v Kristovi, ktorý ma posilňuje (list Filipským 4,13). Pri dôležitých zápasoch nosí pod dresom tričko s nápisom I belong to Jesus = patrím Ježišovi, ktoré po triumfe ukazuje divákom.

Lucio: Môj život sa od základu zmenil, keď som sa stal kresťanom. Predtým som bol nedisciplinovaný a málo som si veril. Dnes chcem vo svojom živote nielen kráčať s Ježišom Kristom, ale hlavne byť disciplinovaný a zodpovedný voči svojim záväzkom. Často nerozumiem, prečo sa mi niečo nepodarí. Spätne však vidím, že Boh ma vtedy ochraňoval a dokonca mi žehnal. Ten, kto si myslí, že má všetko, ale nepozná Ježiša, nemá nič. Len v Ňom je šťastie a pokoj. S Ním sa nemusíš báť. S Ním máš všetko, čo v živote môžeš mať.

Všetky špeciálne futbalové letáky môžete využiť na to, aby ste oslovili evanjeliom chlapcov, mužov a všetkých športových fanúšikov, ktorí sú inak dosť neprístupní dobrej zvesti.

Verzia pre tlač