Uverejnené

NA VEĽKONOČNÚ TÉMU

Blížia sa sviatky, na ktoré sa iste všetci tešíme. A to nielen preto, že s nimi po tohtoročnej naozaj pravej zime prichádza jar.

Veľká noc nám pripomína veľkú Božiu lásku a dar spasenia prostredníctvom Pána Ježiša Krista.
Meno Ježiš pochádza z gréckeho Jesús, odvodeného z hebrejského Ješua, skrátenej formy Jehošua: Boh zachraňuje. Meno Kristus je odvodené z gréckeho Christos, to je preklad hebrejského mašiah (mesiáš) – pomazaný. Spojenie oboch mien – Ježiš Kristus je najhlbšie a najkratšie vyznanie viery, pretože vyjadruje to, že Ježiš Kristus je pravý Boh a súčasne pravý človek prinášajúci človeku záchranu.
Ježiš Kristus sa v čase určenom Bohom stal človekom, aby vykúpil celé ľudstvo. Trpel pod ťarchou našich hriechov, bol mučený a nakoniec ukrižovaný. Svojou smrťou a vzkriesením dovŕšil svoje poslanie v prospech ľudstva. To všetko sa stalo preto, aby sme si vierou privlastnili Jeho zástupnú obeť a boli tak zachránení od večného zatratenia. Svojím vzkriesením umožnil vzkriesenie pre každého človeka, ktorý v neho uverí. Pán Ježiš je jediným mostom k Bohu a večnému životu ponad priepasť, ktorá sa inak nedá prekonať.
Prostredníctvom Pána Ježiša, vierou v Neho, máme účasť na večnom živote. A to je ten istý život, ktorý sa prejaví v našom smrteľnom tele, keď sme znovuzrodení. Večný život nie je darom od Boha, je darom Boha samého. Moc a sila, ktoré boli také zjavné pri Pánovi Ježišovi, budú zjavné aj pri nás. Táto moc nie je darom Ducha svätého, tou mocou je Duch svätý. Ak sa rozhodneme stotožniť s Ježišom, vďaka Jeho krížu sa život, ktorý bol v Ňom, stane aj naším životom. Len musíme ostať Bohu otvorení a potom nás pomaly, ale určite zaplaví plnosť Božieho života a prenikne úplne všetkým. Ježiš nás celkom opanuje a ľudia uvidia, že žijeme s Ním.
(upr. podľa O. Chambersa)

Videl som Syna človeka a on mi povedal: Neboj sa! Ja som Prvý aj Posledný a živý; bol som mŕtvy, a hľa, som živý naveky vekov a mám kľúče smrti a podsvetia. (Zjavenie 1,17-18)

Verzia pre tlač