Uverejnené

PRAVÁ SLOBODA

Nikdy nechcite od ľudí, aby verili tomu či onomu, ale vždy od nich žiadajte to, aby svoj život uviedli do súladu s Ježišovými meradlami.

Od nás sa totiž nežiada, aby sme verili Biblii, ale Tomu, koho Biblia zjavuje. Kresťanov utvrdzujme v slobode svedomia. Nie sme však povolaní, aby sme im prinášali slobodu, ktorá ich bude upevňovať v ich vlastných myšlienkach a názoroch. Existuje iba jediná pravá sloboda – Ježišova sloboda pôsobiaca v našom svedomí, aby sme mohli konať to, čo je správne. Ak žijeme v Kristovej slobode, budeme do nej uvádzať aj druhých – do slobody, ktorá pochádza z poznania absolútnej vlády a autority Ježiša Krista.
Svoj život vždy merajme iba Ježišovými meradlami. Poddajme sa len pod Jeho jarmo, iné na seba neberme. Neustále dbajme, aby sme ani na druhých nekládli jarmo, ktoré nie je od Ježiša Krista. Dlho trvá, kým nás Boh vyslobodí z predstavy, že ľudia, ktorí s nami vo všetkom nesúhlasia, sa musia mýliť. To nie je Boží pohľad.
Nebuďme voči druhým netrpezliví. Spomeňme si, ako Boh jednal s nami – trpezlivo a jemne. Nikdy Božiu pravdu nezmenšujme, ani sa ju nesnažme nejakým spôsobom obmedzovať a nikdy sa na ňu ani neospravedlňujme. Ježiš nepovedal: Hľadajte ľudí, ktorí budú súhlasiť s našimi myšlienkami a názormi, ale: Choďte teda a získavajte učeníkov… (Matúš 28,19).
(Oswald Chambers)

Verzia pre tlač