Uverejnené

UNAVUJE VÁS VAŠE BREMENO?

Aj vám sa niekedy zdá, že je vaše bremeno priťažké? Že už ďalej nevládzete?
Musíme si uvedomiť, že je rozdiel medzi bremenom, ktoré je správne niesť a bremenom, ktoré niesť je chyba.


Nikdy by sme nemali vláčiť bremeno hriechu alebo pochybností. Existujú však bremená, ktoré nám Boh dáva a nemá v úmysle ich z nás sňať. Boh totiž chce, aby sme ich presunuli späť na Neho: na Hospodina uvrhni svoje bremeno. Ak začneme slúžiť Bohu alebo niečo pre Neho robiť a stratíme pritom s Ním kontakt, pocit zodpovednosti, ktorý okúsime, nám bude pripadať priveľký a neznesiteľný. Keď však toto bremeno vložíme naspäť na Boha, sníme z nás tento pocit nesmiernej zodpovednosti a nahradí ho vedomím a poznaním svojej prítomnosti.
Mnohí služobníci začínajú slúžiť Bohu s veľkou smelosťou, nadšením a správnymi motívmi. Bez dôverného spojenia s Ježišom Kristom však rýchlo utrpia porážku a neúspech. Nevedia, čo si počať so svojím bremenom, pociťujú únavu. Ostatní to vidia a povedia: Tak krásne to začali a takto to dopadlo!
Na Hospodina uvrhni svoje bremeno… Všetko ste niesli sami. Jeden koniec bremena však treba vždy položiť na Božie rameno. Zverte Bohu každé bremeno, ktoré na vás vložil. Neodhadzujte ho bokom, ale vložte ho na Boha a vy sami sa tam položte tiež. Uvidíte, ako sa vám uľaví vďaka spojeniu s Ním. Nikdy sa však nepokúšajte svojho bremena zbaviť iným spôsobom. (Oswald Chambers)

Verzia pre tlač