Uverejnené

NEHANBÍME SA ZA EVANJELIUM?

Jeden anglický záhradník sa hrdo obzeral po svojej prekrásne upravenej záhrade. Okolo ide duchovný, vidí pyšného záhradníka a hovorí: „Len si toľko nenamýšľajte – keby nebolo Pána Boha, tak by Vám to tak pekne nerástlo!“ Záhradník mu odpovedal: „Máte síce pravdu, škoda len, že ste nevideli túto záhradu, keď sa o ňu staral Pán Boh sám!“

Bratia a sestry, milí priatelia: Boh nechce na tejto krásnej planéte nazývanej Zem hospodáriť sám, preto nás povolal, aby sme mu pomáhali. A preto dal vzniknúť aj BTM! Želám si, aby sa prostredníctvom nás mohol starať o ľudí a o ich záchranu.
Veď ešte milióny ľudí nikdy nepočuli radostnú zvesť evanjelia! Myslia si, že viera v Boha je len akýsi prežitok. Ako im najlepšie môžeme sprostredkovať vieru? Tak, že si uvedomíme svoje poslanie a jednoducho začneme žiť s nákazlivou radosťou a nadšením! Príliš dlho sme sa schovávali v pohodlnom ústraní ničím nerušenej zbožnosti. Z tohto úkrytu musíme vyjsť von! Nesmieme sa hanbiť za evanjelium. Mnohí kresťania prenechávajú misiu odborníkom. Nečakajme na nich! Každý, aj s tým najskromnejším nadaním, sa môže zapojiť do misie ešte dnes. Nezabúdajme: Titanik síce stavali odborníci a Noemovu archu len amatéri, kto však doplával do cieľa? Vážte si samých seba, aj napriek všetkým nedostatkom a obmedzeniam. BTM ponúka letáčiky, ktoré pomáhajú nadväzovať kontakty s ľuďmi. Musíme prestať mlčať a začať zvestovať všetkým ľuďom, že Ježiš Kristus je živý Pán, má moc a chce premeniť život každého človeka.

Jürgen Mette - vedúci misie MBM v Nemecku(Vybraté z príhovoru vedúceho nemeckej misie v Marburgu Jürgena Metteho na slávnostnom stretnutí pri príležitosti 10. výročia vzniku BTM.)

Verzia pre tlač